INSTITUTUL DE ARHEOLOGIE "VASILE PÂRVAN"

 
 
 
 
 
Mala Stavrescu Beldiman
asistent cercetare
Sectorul de Arheologie Preistorică
 

    Formare profesională:
    Iunie 2002 - Activitate de documentare susținută în cadrul Muzeului de Științe ale Naturii “Grigore Antipa” pe colecțiile publice și științifice de amfibieni și reptile, sub îndrumarea D-lui muzeograf Mircea Andrei Dragomir
    Octombrie 2002-iulie 2003 – colaborator al D-lui dr. Adrian Bălășescu, arheozoolog în cadrul Centrului Național de Cercetări Pluridisciplinare, Muzeul Național de Istorie a României
    Aprilie 2003 – Curs de instruire a ONG-urilor “ Restaurare zone umede. Reducere nutrienți” organizat de Centrul de Consultanță Ecologică - Galați
    2003 - Absolventă a Facultății de Biologie (Universitatea din București), secția Biologie Animal㠖 cu lucrarea de licenț㠓Studiul resturilor osteologice de mamifere descoperite pe șantierul arheologic Adamclisi-Platou Est (2002)”
    2005 - Absolventă a Masterului de Taxonomie și Conservarea Biodiversitatii din România - Facultatea de Biologie – Universitatea din București, cu lucrarea de disertație “Specii de plante atribuite Epocii Fierului din România. Carpologie aplicată în dava dacică de la Popești (jud. Argeș) ”
    din 1 iulie 2003, Institutul de Arheologie ″Vasile Parvan″, asistent cercetare, specializarea paleobotanica, sectia de Argeologie Preistorica.
    din 1 octombrie 2005, doctorand al Facultatii de Biologie din Bucuresti, cu tema: „Studiul sistematic, ecologic si filogenetic al unor grupe de paraziti la pesti de apa dulce din Romania”.
   

    Participare la săpături arheologice:                                                                                            - 2002, Adamclisi-Platou Est(jud. Constanța ), Bronz final                                                                  - 2003 și 2004, Bucșani- Pod (jud. Giurgiu), perioadă eneolitică
-
2003 și 2004, Magura (jud. Teleorman), perioada neolitica, proiectul SRAP (Southern Archaeological Project), experienta in flotarea materialului paleobotanic.
- 2004, Hârșova- Tell (jud. Constanta), perioadă eneolitică
- 2005, Nufaru (jud. Tulcea), perioada medievala
- 2005, Rotbav (jud. Brasov), Bronz.
- 2006, Nufaru (jud. Tulcea), perioada medievala.


    Teme de cercetare:
carpologie, metodologie arheobotanica                                                . ...
   
Lucrări publicate:
- L’étude du matériel archéobotanique issu du site de Popești (1954-2004), Dacia NS 48-49, 2004-2005 (2005), p. 65-70.
-
Lucrari practice de zoologia nevertebratelor, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, 2006, 290 p. (în colaborare)
     Comunicări:
-25 noiembrie 2004-″Macroresturile botanice de la Popesti: incheind socotelile cu trecutul″, omunicare tinuta la Institutul de Arheologie Vasile Parvan din Bucuresti, cu ocazia sarbatoririi a 50 de ani de la inceperea cercetarilor arheologice sistematice in dava getica de la Popesti, pe Arges.


Adresa de contact: e-mail:
mala_stavrescu@yahoo.com